Англия с измъчено 1:0 срещу Словения, отива на 1/8-финал

Англия с измъчено 1:0 срещу Словения, отива на 1/8-финал

Англия с измъчено 1:0 срещу Словения, отива на 1/8-финал

Отборът на Англия победи Словения с 1:0 в труден мач, в една от най-непредсказуемите групи на Мондиал 2010 – група „С”. С тази победа британците си осигуриха участие на 1/8-финалите, а Словения отпада от турнира. Мачът се игра на стадион „Нелсън Мандела Бей" в Порт Елизабет, РЮА.

В началните минути на мача футболистите и на двата отбора бяха доста напрегнати и играта вървеше хаотично. Все пак англичаните като по-опитен състав се окопитиха и започна да затягат обръча около вратата на Словения.

Така, британците закономерно с оглед на играта стигнаха до гол. Негово дело беше Джърмейн Дефоу. Нападателят получи прекрасно центриране от Милнър от дясно и буквално от метър разстреля словенския страж Ханданович, правейки резултата 1:0.

След гола, видимо напрежението в английските редици спадна и те заиграха бляскаво. Само добрите изяви на словенския вратар попречиха мача да се реши още в първата част.

Сериозни пропуски за англичаните направиха Джерард, Лампард и Дефоу.

При резултат 1:0 завърши първата част.

Втората част започна със силна преса на Англия. В 48-та минута англичаните стигнаха до гол, който бе отменен заради явна засада.

До 80-та минута се играеше само пред вратата на Словения, като англичаните правеха пропуск след пропуск, а вратарят на Словения се превърна в герой на мача.

Словенците се сетиха да атакуват в последните минути на двубоя, но бе твърде късно и загубиха срещата с 1:0.

С този си успех Англия се класира на 1/8-финалите, като зае второто място с актив от 5 точки, колкото имат и първите САЩ, които победиха Гана с 1:0.

Отборът на Словения се оттегля достойно от турнира с 4 точки актив, а Гана зае последното място.

Крайно класиране в Група "С"

 Отборбр. мачовеголоветочки
1САЩ24-35
2Англия22-15
3Словения23-34
4Алжир20-21
 
 
 
 
 
 
 
 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ