Бербатов бележи два гола за „Юнайтед”, Стилян получава седем

Бербатов бележи два гола за „Юнайтед”,  Стилян получава седем

Бербатов бележи два гола за „Юнайтед”, Стилян получава седем

Днес се изиграха два мача с българско участие в 32-ия кръг на Висшата лига на Англия. Отборът на Димитър Бербатов  „Манчестър Юнайтед” победи като гост "Болтън" с 4:0. Малко по-рано отборът на „Астън вила”, воден от Стилиян Петров, бе разгрумен от отбора на „Челси” с 1:7.

„Манчестър” надиграха отбора на „Болтън” с лекота. През първото полувреме играта беше съсредоточена предимно в центъра на терена. В 38-ата минута резултатът бе открит в полза на „червените дяволи” с автогол. Ветеранът на отбора Раян Гигс стреля, а в опита да отбие топката Самуел си вкара неспасяем автогол. Две минути по-късно Муамба от 15 метра пробва да изравни резултата, но Ван дер Саар изби акробатично в корнер. При резултат 1:0 за „Юнайтед” приключи първата част.

Минутите на Бербатов дойдоха през второто полувреме, когато на терена имаше един отбор, този на „Манчестър”. В 69-ата минута Флетчър шутира отдалеч, Яскелайнен отби топката, която попадна точно на крака на Бербатов и той удвои преднината на „червените”. Осем минути по-късно дойде и второто попадение на блестящия в този мач Бербатов. След центриране отляво на Луиш Нани, българинът намери топката с елегантен удар и вкара своя 12-ти в първенството на Висшата лига. Този гол сложи край на надеждите на домакините „Болтън”.

Пълният разгром за домакините дойде в 83-та минута, когато влезлият като резерва Дарън Гибсън опъна мрежата за четвърти път. Мачът завърши при резултат 4:0 в полза на „Манчестър Юнайтед”. След тази победа отборът запази първото място в класирането с актив от 69 точки, следван от „Челси”, който има с една точка по-малко.

По-рано днес „Челси” разгроми  „Астън Вила” на Стилиян Петров с 7:1. За успеха на "сините" от Лондон четири гола наниза Франк Лампард, Флоран Малуда вкара два, а Калу се отчете с един. Почетното попадение за "виланите" реализира Джон Карю. Капитанът на „Вила” Петров не можа да помогне с нищо на отбора си.

Изглежда, че развръзката на първенството на Англия ще дойде в следващия кръг, когато един срещу друг се изправят двата най-големи претендента за първото място - „Манчестър Юнайтед” и „Челси”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ