Буря в английската преса заради безпомощния тим, Капело обмислял оставка

Буря в английската преса заради безпомощния тим, Капело обмислял оставка

Буря в английската преса заради безпомощния тим, Капело обмислял оставка

Истинска буря от гняв и възмущение се изви в английската преса след нулевото равенство във футболния мач с Алжир на Мондиал 2010 в петък вечерта.

Заглавията са доста крайни: „Колко много боклуци” („Мирър”), „Няма искра, няма дух, няма надежда” („Гардиън”).

Селекционерът на английския национален отбор Фабио Капело не отхвърли варианта да напусне, ако отборът не успее да се класира за фазата на директните елиминации на Мондиал 2010, пише „Телеграф”. След нулевото равенство с Алжир на италианския специалист бе зададен въпроса дали ще подаде оставка, ако Англия не излезе от група „С”, на който той отговори просто: „Ще видите”.

„Не може да има извинения, играта бе толкова зле, колкото изглеждаше. Безпомощни, депресирани, бездушни, безжизнени, на моменти отчаяни, но като цяло – безвкусни като чешмяна вода”, коментира „Сън”.

„Ужасна игра ни приближи до място, от което връщане няма”, пише „Таймс”.

„Клоуните на Кейп Таун” е текстът под снимка на „Мирър”.

Никога толкова малко хора не са направили толкова малко за толкова много хора - така „Сън” перифразира думите на британския премиер Уинстън Чърчил. Измъчено равенство в ЮАР, отново, дори капитанът Джерард призна, че отборът "не игре на ниво".

Разярен привърженик на английския национален отбор по футбол нахлу в съблекалнята на тима след нулевото равенство с Алжир и отправи словесни обиди към почти всички вътре, пише „Mирър”. Ядосаният фен бе усмирен от Дейвид Бекъм, който е част от треньорския щаб заради травма, след което бързо бе изведен от стюардите в Кейп Таун.

В английския национален отбор по футбол цари хаос и безпорядък, оценява „Индипендънт”. Остава само един мач до края на груповата фаза – със Словения, който на всяка цена трябва да бъде спечелен. Последен шанс за оцеляване, допълва вестникът.

Според „Гардиън” Уейни Рууни бе анонимник на терена, както и всички в бяло. Остава един мач в група „С” и той изправя англичаните срещу Словения. След този двубой може целият звезден тим и 6-милионният италиански треньор да се качат на самолета, летящ обратно към дома.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ