България избрана за почетен домакин на най-големия голф турнир на Балканите

България избрана за почетен домакин на най-големия голф турнир на Балканите

България избрана за почетен домакин на най-големия голф турнир на Балканите

Отбори от 11 страни ще се включат във второто издание на голф турнира Balkan Challenge Trophy, който ще се проведе от 30 юни до 2 юли в Голф клуб BlackSeaRama. Състезанието е организирано от Българската голф асоциация с подкрепата на R&A (управляващата институция в света на голфа).

Рекорден брой участници ще се включат в проявата – националните отбори на България, Сърбия, Румъния, Македония, Турция, Кипър, Хърватска, Молдова, Словения, Чехия и Албания.

“Идеята е да учредим отборно голф състезание като поле за изява на аматьорите от всички страни в региона”, заяви Сет Ъндърууд, генерален секретар на Българската голф асоциация. “R&A спонсорират пътуването и настаняването на играчите – това показва тяхната увереност в бъдещето на голфа на Балканите. Гласувано ни е огромно доверие, което от своя страна засилва интереса сред участниците.”

България ще домакинства през първите две години на турнира, който вече е част от календара на Европейската голф асоциация, за да се създаде традиция, и след това събитието ще се провежда в различни балкански държави на ротационен принцип.

Кейт Ходжкинсън, председател на Комитета за развитие на R&A, ще пристигне специално за събитието, за да се срещне с представители на страните-участници и да обсъди как R&A може да помага за по-нататъшното развитие на голфа в региона.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ