В драматичен мач, „Байерн Мюнхен” победи „Манчестър Юнайтед” с 2:1

В драматичен мач, „Байерн Мюнхен” победи „Манчестър Юнайтед” с 2:1

В драматичен мач, „Байерн Мюнхен” победи „Манчестър Юнайтед” с 2:1

„Байерн Мюнхен” победи „Манчестър Юнайтед” с 2:1 в драматичен мач в първия четвъртфинален сблъсък между двата отбора в „Шампионска лига”. Двубоят се игра на „Алианц Арена” в германската столица.

Мачът започна повече от добре за отбора на Димитър Бербатов, като още във втората минута голмайсторът на „червените дяволи” откри резултата. Този ранен гол доведе до смут в редиците на баварския отбор, който заигра хаотично. Само късметът и добрите намеси на вратаря на „Байерн” предотвратиха отбелязване на второ попадение за англичаните. При този резултат завърши първото полувреме.

Втората част започна равностойно, като и двата отбора имаха шансове да вкарат гол, но не съумяха да го направят. Така се стигна до 77-та минута когато таранът на „Байерн” Франк Рибери изравни резултата от пряк свободен удар. След гола, отбора, воден от сър Алекс Фъргюсън се опита да си възвърне преднината, като пусна в нападение и българина Димитър Бербатов. В 87-та минута след изпълнение на корнер защитникът на „Юнайтед” Видич уцели напречната греда.

В даденото от съдията продължение, след неразбирателство в защитата на „Манчестър” се възползва влезлият като резерва Ивица Олич, вкарвайки второ попадение за своя тим. При резултат 2:1 в полза на германския отбор завърши срещата.

След двубоя стана ясно, че звездата на тима Уейн Руни е поличил травма на глезена, която може да го лиши от игра в съботното дерби между отборите на "Манчестър Юнайтед" и "Челси". Този двубой ще реши спора за 1-то място в шампионата на Англия.

Късно снощи се изигра още един мач от четвъртфиналния кръг от „Шампионска лига”. Отборът на „Лион” надигра с 3:1 „Бордо”. Двата тима изиграха великолепен двубой на "Жерлан", който бе белязан с множество възможности за гол и красиви атаки от страна и на двата тима. Все пак по-големият опит на „Лион в най-престижния европейски клубен турнир си каза думата и му донесе успех. Головете за „Лион” отбелязаха: два гола вкара Лисандро Лопес и един Мишел Бастос. За отбора на „Бордо” точен беше Маруан Шамак

Днес ще се играят още два двубоя от тази фаза на турнира. „Арсенал” посреша „Барселона”, „Интер” ще е домакин на отбора на ЦСКА (Москва).

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ