Гърция илезе от кризата, поне във футбола - би Нигерия с 2:1

Гърция илезе от кризата, поне във футбола - би Нигерия с 2:1

Гърция илезе от кризата, поне във футбола - би Нигерия с 2:1

Гърция излезе от кризата, поне във футбола. Отборът й, след загубата в първия мач на Световното от Южна Корея, възкръсна в историческа победа над Нигерия с 2:1. При това успя да обърне резултата от 0:1.

В 16-та минута след изпълнение на пряк свободен удар Нигерия вкара гол. Негов автор беше Калу Уче.

След гола нигерийците пробваха да вкарат втори, но в 32-та минута бяха попарени от съдията, който изгони Сани Кайта, показвайки му директен червен картон за удар без топка срещу Василиос Торосидис.

Изгонването на играча дойде като допинг за гърците, които се хвърлиха в атака да търсят своя първи гол на Мондиала, а защо не и първа победа.

В 44-та минута усилията им бяха увенчани с успех, когато Салпингидис влезе в историята като отбеляза за 1:1. Нападателят шутира извън наказателното поле, топката рикошира в защитник и прониза вратаря Ениема. След попадението гръцкият отбор изпадна в екстаз.

Втората част започна с натиск на Нигерия, като пропуск направи Якубу.

Към средата на второто полувреме се видя, че силите на Нигерия започнаха да свършват, а окрилените гърци само това и чакаха.

Кулминацията в мача дойде в 71-та минута, когато Василис Торосидис направи пълен обрат, вкарвайки за 2:1. Циолис изстреля бомбен шут от около 20-тина метра, който затрудни вратаря, избивайки токата в краката на Торосидис. За него не остана нищо друго освен да донесе гола на радостта за Гърция.

След тази си победа южната ни съседка запазва шансове да премине в следващата фаза на турнира. Последният мач на Гърция в групата е не срещу кого да е, а срещу Аржентина, която по-рано днес размаза Южна Корея с 4:1.

След загубата Нигерия стана първият отбор, който напуска Мондиал 2010.

Ето как изглежда класирането преди последните мачове в групата.

Група "В"

 Отборбр. мачовеголоветочки
1Аржентина25-1 6 
2Южна Кореа23-43
3Гърция2 2-3 3
4Нигерия 21-3 0 
 
 
 
 
 
 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ