Драма на „Олд Трафорд”, „Манчестър Юнайтед” изненадващо отпадна от Шампионска лига

Драма на „Олд Трафорд”, „Манчестър Юнайтед” изненадващо отпадна от Шампионска лига

Драма на „Олд Трафорд”, „Манчестър Юнайтед” изненадващо отпадна от Шампионска лига

Отборът на „Манчестър Юнайтед” победи в драматичен мач с 3:2 „Байерн Мюнхен” в мач реванш от ¼ финалите на Шампионска лига, но въпреки победата англичаните отпадат от борбата. Първият двубой завърши при резултат 2:1 за „Байерн”, които продължават напред с повече голове на чужд терен.

Мачът на „Олд Трафорд” започна повече от добре за домакините, които още в 3-та минута излязоха напред в резултата. Точен за англичаните беше Дарън Гибсън, който с топовен изстрел извън очертанията на вратарското поле матира вратаря на гостите – Бут. Само четири минути, бяха нужни на футболистите на сър Алекс Фъргюсън да отбележат второ попадение. Вторият гол бе дело на португалеца Луиш Нани, който засече великолепно центрираната топка от Валенсия, довеждайки резултата до 2:0. Полувремето продължи с пълна доминация за „червените дяволи”, които се опитваха да решат двубоя още през първата част. Така се стигна до 41-та минута, когато отново Нани реализира за класическото 3:0. Така мачът изглеждаше решен, но драмата за „червените дяволи” тепърва предстоеше. Грешка в защитата на Юнайтед в 43-ата минута позволи на Ивица Олич да се озова на стрелкова позиция и от почти нулев ъгъл провря топката покрай Ван дер Саар за 3:1, с което върна Байерн в мача. При този резултат завърши полувремето.

Втората част започна със силен натиск на домакините, но в 50-ата минута „Юнайтед” бяха покосени, оставайки с човек по-малко след като за втори жълт картон към съблекалните пое младият бранител Рафаел. Този картон вся смут в редиците на „Юнайтед”, които се затвориха в глуха защита, опитвайки се да запазят резултата. Германците се хвърлиха в атака търсейки попадение, което щеше да реши мача в тяхна полза.

В 74-ата минута бъдещето на Юнайтед се сгромоляса изведнъж, след фантастичен гол на Ариен Робен след корнер. Крилото на Байерн намери от воле топката извън пеналта и с точен удар в десния долен ъгъл прониза Едвин Ван дер Саар.

След попадението, сър Алекс пусна в игра българина Димитър Бербатов и ветерана Гигс, с надеждата да направят чудо и да вкарат гол за „Юнайтед”. Това не се случи и мачът до края беше изигран тактически от гостите, които не позволиха на англичаните да стигнат до голови положения и изобщо до финален щурм.

Така, мачът завърши при резултат 3:2 за „Манчестър”, но при общ резултат 4:4, с повече отбелязани голове на чужд терен се класира отборът на „Байерн Мюнхен”.

Снощи се изигра и последният мач от ¼ финалните двубои между френските отбори на „Бордо” и „Олимпик Лион”. Мачът завърши с победа от 1:0 за домакините от „Бордо". С общ резултат 3:2 обаче напред отива „Лион".

Полуфиналите от Шампионска лига са: „Барселона” срещу „Интер” и „Байерн Мюнхен” – „Олимпик Лион”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ