Енгелс бяга 42 км всеки ден от годината

Енгелс бяга 42 км всеки ден от годината

Енгелс бяга 42 км всеки ден от годината

Белгийският състезател по маратон Стефан Енгелс постави нов световен рекорд като направи 365 класически пробега в една година.

Енгелс, известен като „Маратонецът“, стартира предизвикателството в Белгия точно преди 365 дни, разказва BBC. Оттогава, той изминава всеки ден класическата дистанция на маратона от 42,196 км. като прекосява общо 7 държави. Енгелс финишира в Барселона с окончателно пробягани над 15 хил. км.

„Не считам маратонът през годината за мъчение. По-скоро за всекидневна работа“, заяви 49-годишният спортист, след като постави новия рекорд.

Средното време за един негов пробег е около 4 часа. По думите му най-скоростното му бягане и негов личен рекорд е 2 часа и 56 минути.

По ирония, когато бил малък, Енгелс е диагностициран с астма. Тогава докторите му препоръчват да избягва спорта.

Основната идея на рекорда му е да подкрепи спорта и физическата активност. В хода на инициативата си Енгелс призовава хората да се присъединят към него и да побягат малко, за да се раздвижат.

Предишният рекордьор, чиито резултат той задмина, беше японецът Акинори Кусуда, който отбеляза 52 поредни маратона за 52 седмици през 2009 г. Тогава той беше на 65-годишна възраст.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ