Марадона: Лео Меси в Байерн? Това е краят на футбола

Марадона: Лео Меси в Байерн? Това е краят на футбола

Марадона: Лео Меси в Байерн? Това е краят на футбола

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона обясни защо преминаването на Лионел Меси в клуб като „Байерн” (Мюнхен) ще означава край на световния футбол.

Според Марадона сегашният клуб на Меси – Барселона, е далечен отглас от силата, която беше някога. „Преди властта на шефовете на Барса беше толкова голяма, че те дори не допускаха реклами на клубната фланелка. Днес обаче имат „Катар Еръуейс”, казва аржентинецът пред Евроспорт. „Наистина смятам, че Меси може скоро да облече друга фланелка. Ако Барселона допусна реклами на екипите си, защо и Меси да не заиграе за Байерн?”

И докато Байерн се превръща според мнозина в най-силния клуб в Европа, след като миналата година спечели требъл, а тази вероятно ще повтори подвига – титлата на Бундеслигата вече бе завоювана за рекордно кратко време, такава прогноза изобщо не изглежда невероятна.

Баварските гиганти вече привлякоха един от най-впечатляващите млади футболисти – Роберт Левандовски от „Борусия” (Дортмунд). Ако мениджърът Пеп Гуардиола, който някога ръководеше Барса, се събере отново с Меси, но този път под знамето на Байерн, всички други отбори просто трябва да се предадат, смята Марадона.

„Това ще бъде краят на футбола”, категоричен е той. „Левандовски и Меси, добавени към отбора, който вече притежават? Тогава всички други ще могат да играят само за второто място. Във всяко съревнование, във всяка лига.” 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ