Мексико мина между капките, продължава на 1/8-финал след загуба от Уругвай с 0:1

Мексико мина между капките, продължава на 1/8-финал след загуба от Уругвай с 0:1

Мексико мина между капките, продължава на 1/8-финал след загуба от Уругвай с 0:1

Отборът на Уругвай победи Мексико с 1:0 в последен мач от група „А” на Мондиал 2010. И двата отбора продължават на 1/8-финал. Мачът се игра на стадион “Роял Бафокенг" в Рустенбург, РЮА.

Двубоят започна равностойно, като лек превес имаха футболистите на Уругвай.

В 19-ата минута дойде и първият пропуск - голмайсторът на Уругвай Диего Форлан центрира прекрасно от корнер и Маурисио Викторино с глава насочи опасно топката към вратата на Мексико, но Оскар Перес спаси удара.

В ответната атака и „ацтеките” стигнаха до голово положение. Андре Гуардадо стреля опасно от около 35 метра и само късметът помогна на уругвайския страж.

В 42-ата минута Луис Суарес откри резултата, след като получи пас зад  гърба на защитата и с глава вкара за 1:0

Така завърши първото полувреме.

Втората част протече с множество атаки към двете врати. По-голям превес през това полувреме обаче имаха мексиканците, които търсеха изравнителен гол, за да бъдат сигурни, че ще се класират в следващата фаза от турнира. Но до втори гол в мача така и не се стигна.

За „ацтеките” най-сериозни пропуски направи Родригес, а за Уругвай – Лугано.

С тази победа уругвайците оглавиха категорично група „А” с актив от 7 точки. Мексиканците останаха втори с 4 точки, колкото има и домакинът на турнира - РЮА, които обаче заради по-лоша голова разлика останаха трети. Фаворитът в тази група – Франция, падна в дъното на таблицата със само една спечелена точка.

Крайно класиране в група "А"

 Отборбр. мачовеголоветочки
1Уругвай34-07
2Мексико33-24
3РЮА33-54
4Франция31:41
 
 
 
 
 
 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ