Нова Зеландия измъкна равенство от Словакия с гол в последните секунди на мача

Нова Зеландия измъкна равенство от Словакия с гол в последните секунди на мача

Нова Зеландия измъкна равенство от Словакия с гол в последните секунди на мача

Нова Зеландия и Словакия не излъчиха победител, завършвайки 1:1 във втория мач от група „F” на Мондиал 2010 в РЮА. Смятаният за най-голям аутсайдер на Световното -  Нова Зеландия измъкна равенството, буквално в последните секунди на двубоя.

Първата част премина много слабо и безинтересно, което става като запазена марка на Мондиал 2010 от началото на турнира.

Отборите на Нова Зеландия и Словакия се надиграваха в центъра на терена не съумявайки да застрашат сериозно нито една от двете врати.

За разлика от първата част през втората имаше главно един отбор – този на Словакия. Отборът се хвърли в атака търсейки гол на всяка цена.

При една от атаките в 50-та минута отбора на Словакия стигна до първия си гол на световно първенство.  Шестак центрира по великолепен начин топката в наказателното поле на Нова Зеландия и Роберт Витек намиращ се в засада я засече с глава правейки резултата 1:0. Съдията остана безмълвен въпреки недоволството на футболистите на Нова Зеландия.

 След гола в последвалите минути инициативата бе изцяло за отбора на Словакия, които направиха редица от пропуски, опитвайки се да вкарат второ попадение.

Кулминацията в мача дойде в даденото от съдията продължение, когато Рийд огорчи радващите се фенове на Словакия. Въпреки териториалното и игрово превъзходство на Словакия в 93-та минута Смелц засече с глава центрирана топка и я насочи в долния десен ъгъл на словашката врата, правейки резултата 1:1.

По този начин двата дебютанта на Световното си размениха по 1 точка.

Късно снощи се изигра и първият мач от тази група. Световният шампион Италия завърши наравно с Парагвай – 1:1.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ