Нулево равенство измъчи Кот Д'Ивоар и Португалия

Нулево равенство измъчи Кот Д'Ивоар и Португалия

Нулево равенство измъчи Кот Д'Ивоар и Португалия

Най-интересният мач от днешната програма на Мондиал 2010 между отборите на Кот Д'Ивоар и Португалия завършиха 0:0 в първи мач от група „G”. Мачът се игра на стадион „Нелсон Мандела Бей” в Порт Елизабет.

Играта започна равностойно с лек превес за отбора на Португалия, който в 11-та минута първи стигна до голова възможност. Капитанът Кристияно Роналдо шутира мощно от около 35 метра и уцели гредата на вратата на Кот Д'Ивоар.

В 17-та минута Тиене пробва рефлексите на вратаря на Португалия, но топката мина встрани.

До края на полувремето вървяха атаки след атаки и към двете врати, но без гол. Към края на полувремето „слоновете” натиснаха португалците в наказателното им поле, но защитата издържа набезите.

При резултат 0:0 двата отбора се оттеглиха на почивка.

Второто полувреме започна още по-вълнуващо – с мощни атаки към двете врати и много висока скорост.

В 58-ата минута Португалия сътвори великолепна атака, започната от Деко, който центрира остро към Лиедсон. Той засече топката с глава, но вратарят на Кот Д'Ивоар Бубакар Бари си бе на мястото и я улови.

До края на мача картината не се промени, но до гол така и не се стигна. По-сериозни пропуски за португалците направиха Раул Мейрелеш и Кристиано Роналдо. За „слоновете” най-сериозен пропуск направи Яя Туре.

В крайна сметка  двата отбора си размениха по една точка, затвърждавайки мнението на специалисти, че това е „групата на смъртта” на Мондиал 2010.

Вторият мач от група „G” изправя един срещу друг Бразилия и КНДР (Северна Корея). Мачът започва в 21:30 ч. българско време.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ