Специален тираж на тотото дарява пари за спортна площадка в Бургас

Специален тираж на тотото дарява пари за спортна площадка в Бургас

Специален тираж на тотото дарява пари за спортна площадка в Бургас

Тази неделя, 25 септември ще се проведе деветият за годината специален тираж на Българския спортен тотализатор. Част от средствата от него са предназначени за реконструкция и модернизация на спортна площадка за баскетбол в гр. Бургас.

Нова спортна площадка в ж.к.”Дружба” в Русе, изградена с пари от 3-ия специален тото тираж, проведен през март тази година вчера бе тържествено открита в присъствието на председателя на Управителния съвет на БСТ Иво Тонев вицепремиерът Симеон Дянков, министърът на образованието, науката и културата Сергей Игнатов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Модерното съоръжение се състои от 2 терена с изкуствена настилка, на които могат да се практикуват различни видове спорт. То ще може да се ползва както през деня организирано от спортни клубове и училища, така и вечер от жители на града, тъй като разполага със собствено осветление.

Първи изпробваха новия терен деца от русенски училища, които участваха в демонстративен турнир по футбол. Те получиха и подаръци от БСТ – спортни облекла и топки.

 До края на годината предстоят още 3 специални тиража – в последната неделя на всеки месец. Част от средствата в два от тях – през октомври и ноември, също ще бъдат предназначени за реконструкцията на спортни площадки. Коледният специален тираж ще бъде посветен на деца в неравностойно положение.

 В специалните тиражи всеки може да участва в най-старата цифрова игра у нас 6/49 срещу залог за 1 комбинация от 1,20 лева.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ