Съотборник обвини Ланс Армстронг в употреба на допинг

Съотборник обвини Ланс Армстронг в употреба на допинг

Съотборник обвини Ланс Армстронг в употреба на допинг

Бивш съотборник на легендарния американски колоездач Ланс Армстронг обяви в телевизионно интервю, че седемкратният победител в Тур-дьо-Франс е подпомагал постиженията си в състезанията с веществото еритропоетин (ЕПО).

Тайлър Хамилтън се е състезавал с Армстронг по време на турнира по колоездене през 1999 г. Той твърди, че двамата са взели хормона ЕПО преди надпреварата, разказва BBC. „Видях го (ЕПО) в хладилника му… Видях го да си го инжектира повече от веднъж. Както всички правихме. Толкова много пъти”, разказа той в телевизионното шоу по CBS “60 minutes”.

40-годишния Хамилтън имаше две годишна забрана за участие в състезания между 2005 и 2007 г., заради установено наличие на допинг в кръвта му.

Армстронг, който неведнъж е бил обект на подобни подозрения в спортната си кариера, коментира в Twitter „Никога не съм се провалял на тест.” Говорителят на Ланс Армстронг допълва, че Хамилтън опитва да привлече вниманието към историята си, защото планира да натрупа състояние, като напише книга за нея.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ