Сърбия отново е в играта след победа над Германия с 1:0

Сърбия отново е в играта след победа над Германия с 1:0

Сърбия отново е в играта след победа над Германия с 1:0

Сърбия победи драматично Германия с 1:0 и се върна в играта за преминаване във втората фаза от Мондиал 2010. Мачът се игра на стадион „Нелсън Мандела Бей” в РЮА. Немците бяха през по-голямата част с човек по-малко и изпуснаха дузпа.

Мачът започна спокойно, но постепенно темпото се увеличи. В 7-та минута Германия създаде и първата по-сериозна голова опасност. Лукаш Подолски изстреля от воле бомбен шут, но топката мина встрани от гредата. Четири минути по-късно и сърбите направиха пропуск.

Схватката между двата отбора се затегна в средата на терена и двубоят загрубя. За по-малко от 15 минути съдията Алберто Ундиано Маленко показа цели 4 жълти картона.

В 33-та минута сърбите пропуснаха златен шанс от пряк свободен удар. Коларов стреля опасно , но топката мина на сантиметри от  вратата.

Така се стигна до един от превратните моменти в мача, когато за втори жълт картон бе изгонен Миросав Клозе, който направи излишен фал в средата на терена.

Сърбите само това и чакаха. Само три минути след изгонването на немския футболист, западните ни съседи стигнаха до гол. Отбеляза го Милан Йованович. Жигич получи пас в наказателното поле и с едно докосване насочи топката към Йованович, който буквално от метър разстреля немския страж Нойер, правейки резултата 1:0.

В последната атака от първото полувреме гредата спаси сръбския отбор от изравняване. След разбъркване в наказателното поле на Сърбия най-съобразителен се оказа Сами Кедира който мощно шутира топката в напречната греда.

При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка.

Втората част започна силно за Германия, като последваха няколко много добри атаки. Пропуски направиха Подолски, Бастиан Швайнщайгер и Йозил.

В тези минути Германия показа защо е един от фаворитите за спечелване на купата на Мондиал 2010 въпреки, че бяха с човек по-малко на терена.

В 60-та минута драмата стана пълна. По доста нескопосан начин един от най-опитните играчи на Сърбия – Неманя Видич докосна топката с ръка в наказателното поле. Това не остана незабелязано от съдията, който без колебание посочи бялата точка. Зад топката застана Лукаш Подолски, който би топката към левия ъгъл на вратата, но за негово нещастие вратарят на Сърбия, Стойкович се превърна в героя на мача, отразявайки удара.

Късметът явно беше на страната на сърбите, които явно разбрали това, тръгнаха да търсят втори гол.

В 67-та минута голмайсторът в мача Йованович стреля по великолепен начин, но топката срещна дясната греда на Нойер.

Отново гредата спаси немските футболисти в 74-та минута, когато Жигич насочи топката с глава, която се удари в напречната греда и излезе в аут.

До края на мача инициативата бе в Германия, които наложиха преса, но защитата на Сърбия се справи и удържа преднината.

При резултат 1:0 сърбите направиха група „D” непредсказуема, тъй като три отбора имат победи.

Вторият мач от тази група е утре и ще изправи един срещу друг Австралия и Гана

Ето как изглежда класирането до момента:

 Отборбр. мачовеголоветочки
1Германия24-13
2Гана11-03
3Сърбия21-13
4Австралия10-40
 
 
 
 
 
 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ