С гол в 92-та минута САЩ е на 1/8-финал

С гол в 92-та минута САЩ е на 1/8-финал

С гол в 92-та минута САЩ е на 1/8-финал

В драматичен мач, САЩ победи Алжир с 1:0 и се класира на 1/8-финалите на Мондиал 2010. Мачът бе от група „С” и се игра на стадион „Лофтус Версфелд” в Претория, РЮА.

Двубоят започна трескаво, като и двата отбора се хвърлиха да търсят гол и победа, която би ги класирала в следващата фаза от турнира.

Още в 6-та минута Алжир можеше да стигне до гол, но изстрелът на Рафик Джебур намери напречната греда.

След множество атаки и към двете врати в 21-та минута американците стигнаха до реализация в своя полза. Но за втори път на Мондиал 2010 съдията отменя чист гол на американците. Този път съдийската тройка от Белгия не призна попадението заради измислена засада.

След този развой двата отбора се хвърлиха в още по-яростни атаки, превръщайки мача в зрелище. До края на полувремето обаче до гол така и не се стигна.

Второто полувреме започна без особена промяна на терена и за радост на зрителите  – с атаки и към двете врати.

Първото по-сериозно положение дойде в 55-та минута и бе дело на американците, когато след многоходова атака се стигна до шут на Клинт Демпси в гредата на Алжир.

Постепенно „янките” започнаха да доминират с преси на противника в наказателното му поле.

След 70-та минута американците буквално заляха алжирския вратар М'Боли с удари, но стражът си вършеше работата блестящо.

Мачът отиваше към своя край и всичко изглеждаше решено в тази група, в полза на Англия и Словения, когато САЩ стигна до гол. Във втората минута от даденото от съдията продължението в наказателното поле на Алжир се образува страхотно меле, в което всеки се бореше да ритне топката, но най-съобразителен се оказа Лендън Донован, който матира вратаря М'Боли и донесе толкова ценното попадение за Америка.

При резултат 1:0 за САЩ завърши двубоя.

С тази победа „янките” оглавиха групата с актив от 5 точки и гордо очакват следващия си противник, който ще стане ясен късно тази вечер.

Крайно класиране в Група "С"

 Отборбр. мачовеголоветочки
1САЩ24-35
2Англия22-15
3Словения23-34
4Алжир20-21
 
 
 
 
 
 
 
 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ