С човек повече Чили измъчено победи Швейцария с 1:0.

С човек повече Чили измъчено победи Швейцария с 1:0.

С човек повече Чили измъчено победи Швейцария с 1:0.

Отборът на Чили победи Швейцария с 1:0 и оглави група „H”. В средата на първото полувреме  швейцарците останаха с  човек по-малко. Мачът се игра на стадион „Нелсън Мандела Бей" в Йоханесбург, РЮА.

Двата отбора започнаха трескаво срещата, хвърляйки се в атака .

Първата по-сериозна опасност бе сътворена от чилийския нападател Артуро Видал, който  стреля от 20-тина метра, но вратарят на Швейцария си бе на мястото и изби топката.

След този пропуск мачът отново се пренесе в средата на терена до 26-та минута, когато футболистите на Швейцария изпуснаха своята първа възможност за гол. Грихтинг стреля остро с глава, но топката мина встрани от вратата.

В 31-та минута дойде кулминацията в мача, когато за удар без топка бе изгонен Валон Бехрами, и по този начин швейцарският отбор остана с десет играча на терена.

Чилийците мигновено се хвърлиха да търсят гол, но безуспешно. Атаките им се пропукваха в завършителната част.

При резултат 0:0 двата отбора се оттеглиха на почивка.

Второто полувреме започна много силно за чилийците. Само 3 минути след подновяването на играта те стигнаха до гол, но той бе отменен заради засада. 

Все пак в  75-та минута отбраната на Швейцария се пропука и Чили отбеляза, което се оказа единственото попадение в мача. Марк Гонсалес засече с глава центрираната топка от Естебан Паредес и направи безпомощен вратаря Диего Беналио за 1:0.

Десет минути по-късно Естебан Пердес пропусна непростимо. Чилийският нападател излезе очи в очи с вратаря на Швейцария, и от около десетина метра не уцели вратата.

В самия край на мача швейцарците пропиляха най-чистото си положение в мача.

В 21:30 ч. е вторият мач от група „H” между Испания и Хондурас.

А ето как изглежда и класирането в тази група до момента:

Група "H"

 Отборбр. мачовеголоветочки
1Чили22-06
2Швейцария21-13
3Испания10-10
4Хондурас10-10
 
 
 
 
 
 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ