Техника за 3 милиона евро ползва БНТ за европейското по гребане

Техника за 3 милиона евро ползва  БНТ за европейското по гребане

Техника за 3 милиона евро ползва БНТ за европейското по гребане

БНТ ползва уникална техника, за да излъчва европейското първенство по гребане в Пловдив, чиито финали бяха предавани в събота и неделя и по "Евроспорт". Фирма за специални камерни системи от Германия предостави стабилизирани камери, които следят гонката от автомобил - успоредно на движещите се лодки и върху катер, разположен зад колоната.

Радиовръзката предава от двете камери сигнал в дефиниция HD на два километра, колкото е и разстоянието от старта до финала на състезанията от европейското първенство. Отделно от тази система БНТ беше разположила 14 камери с три ПТС-а.

В Германия специалната камера, която струва 250 000 евро, се използва при заснемане на спортове като биатлон, плуване и академично гребане, както и за кадри от хеликоптер. Изображението е перфектно, благодарение на пет стабилизиращи фактора, независимо от факта, че се предава от движещ обект. Заедно с приемащата станция целият комплект струва 2 милиона евро и пропътува 37 часа път от Хамбург, за да подпомогне продукцията на БНТ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ