Футболният клуб на „Барселона” прегази „Щутгарт” с 4:0

Футболният клуб на „Барселона” прегази „Щутгарт” с 4:0

Футболният клуб на „Барселона” прегази „Щутгарт” с 4:0

Испанският шампион „Барселона” разгроми като домакин отбора на „Щутгарт” с 4:0 в мач-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Късно снощи каталунският отбор сътвори пълен спектакъл пред препълнения „Ноу Камп”. В юбилейния си двубой номер 100 като домакин в най-престижния европейски турнир, Барса се наложи категорично и с общ резултат от двете срещи 5:1 се класира за четвъртфиналите.

Два от головете отбеляза звездата на тима и носителят на "Златната топка" Лионел Меси. Останалите попадения за „Барселона” отбелязаха Педро и Къркич.

След двубоя селекционера на ”Барселона” Хосеп Гуардиола заяви, че "да бъдеш на четвъртфиналите е много важно. Ние направихме голям мач и аз благодаря на всички в тима. Знаем на какво е способен Меси, той е най-добрият и винаги има много голямо влияние върху отбора. Така беше и с Майкъл Джордан в Чикаго Булс. Да кажа, че съм само доволен от видяното ще е малко и недостатъчно справедливо изказване, спрямо моите състезатели. Те бяха просто великолепни. Ако успеем да задържим известно време оборотите, то ни очакват само положителни емоции. Успяхме да изравним постижението на Юнайтед, които след като спечелиха титлата се класираха на четвъртфинал. Сега остава и да го подобрим"

Снощи се изигра и още един мач от осминафиналните срещи - „Бордо” посрещна „Олимпиакос”. Двубоят завърши с победа за французите, които надиграха гръцкия отбор с 2:1. Головете за „Бордо” отбелязаха Йоан Гуркюф и Маруан Шамак. За „Олимпиакос” се разписа Константинос Митроглу.  И така с общ резултат 3:1„жирондинците" продължиха към четвъртфиналите. Това бе седма поредна победа за „Бордо”в Шампионската лига този сезон.

Другите отбори които се класираха за четвъртфиналите са:  Байерн, Барселона, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Лион, Интер, ЦСКА (Москва) и Бордо.

Жребият за следващата фаза на Шампионската лига е утре.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ