Шахдвубоят Топалов-Ананд отложен само с ден

Шахдвубоят Топалов-Ананд отложен само с ден

Шахдвубоят Топалов-Ананд отложен само с ден

Двубоят за световната титла по шахмат между Веселин Топалов и Вишванатан Ананд се отлага с един ден, първата партия ще се играе в събота. Това съобщи супервайзерът на двубоя и вицепрезидент на международната федерация ФИДЕ Георгиос Макропулос. Той добави, че така двамата шахматисти ще са равнопоставени.

Срещата бе отложена, защото индиецът трудно пристигна в София заради объркания въздушен трафик заради облака вулканична пепел, затворил за полети небето на почти цяла Европа от миналия четвъртък. В крайна сметка той успя да пристигне с кола от Германия.

Според Макропулос евентуално отлагане на мача с три дни, както  поиска Ананд, би предизвикало огромни загуби за организаторите.

Решението за отлагането на мача с един ден според мен е незаконно и е неуважение към организационния комитет. Юристи вече проучват въпроса и си запазваме правото да заведем дело срещу Международната федерация (ФИДЕ) за пропуснати ползи”, заяви Силвио Данаилов, мениджър на Веселин Топалов.

Запазва се програмата от партии в два последователни дни, а всеки следващ е почивен. Партиите ще се играят във Военния клуб в София.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ