„Барселона” победи „Арсенал” в шоу под знака на Меси

„Барселона” победи „Арсенал” в шоу под знака на Меси

„Барселона” победи „Арсенал” в шоу под знака на Меси

Футболният отбор на „Барселона” прегази като домакин отбора на „Арсенал” с 4:1 в ¼ -финален мач-реванш в Шампионската лига. И четирите попадения за каталунците бяха дело на феноменалният Лео Меси. С общ резултат 6:3 отбора на „Барса” се класира за полуфиналите на турнира.

Мачът започна логично с натиск на домакините като още в 4-та минута Меси имаше възможност да открие резултата, но вратаря на гостите съумя да изчисти. В 18-та минута, изненадващо за всички  „Арсенал” откри резултата. Никлас Бендтнер се възползва от неразбория в наказателното поле на "Барса" отбелязвайки за 0:1. Голът подейства като катализатор на отбора, воден от Хосе Гардиола и тимът се хвърли в неистови атаки. Само две минути трая радостта на англичаните. С топовен изстрел извън наказателното поле аржентинският нападател на „Барселона”  Меси вкара за 1:1 и с това даде старт на победното шоу. В 37-та минута той изведе отбора си напред, вкарвайки второто си попадение. Само три минути преди края на първото полувреме дребничкият стрелец оформи своя хеттрик, след като се измъкна сам срещу Мануел Алмуния и не се поколеба да се разпише за 3:1, взривявайки стохилядния стадион "Камп Ноу".

При този резултат футболистите се оттеглиха на полувремето. През втората част футболистите на „Арсенал” се опитаха да сътворят нещо, но по-класният отбор от Испания не им позволи да го сторят. Така се стигна до 88-та мунута, когато Лео Меси сътвори поредната си солова атака, която завърши с четвърто попадение на аржентинската звезда, който се разписа за крайното 4:1.

Така каталунците се класираха за следващия етап на надпреварата, където ще се борят за място на финала с италианския шампион „Интер”, който отстрани тима на ЦСКА (Москва) с 1:0. Единственото попадение в мача бе дело на Снайдер.

Късно днес ще станат ясни и другите два отбора, които ще се класират за полуфиналите на Шампионска лига. „Манчестър Юнайтед” посреща „Байерн Мюнхен”, а „Бордо” домакинства на „Лион”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ