„Манчестър Юнайтед”, без Бербатов, победи „Ливърпул” с 2:1

„Манчестър Юнайтед”, без Бербатов, победи „Ливърпул” с 2:1

„Манчестър Юнайтед”, без Бербатов, победи „Ливърпул” с 2:1

Футболният шампион на Англия „Манчестър Юнайтед” надигра с лекота у дома отбора на „Ливърпул” с 2:1 в дербито на 31-ия кръг от „Висшата лига”.

Мачът започна зрелищно с атаки и към двете врати. За нещастие на 80-те хил. зрители на „Олд Трафорд” в петата минута Фернандо Торес откри резултата за гостите. След перфектно центриране той направи вратаря на „Юнайтед” Ван дер Сар безпомощен и откри за 0:1.

След подновяане на играта „червените дяволи” се хвърлиха в атака, търсейки бързо изравняване. Натискът доведе до резултат в 12 минута, когато Валенсия беше съборен в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана голмайсторът на отбора Уейн Рууни, който изпусна дузпата, но топката за негов късмет се върна в него и в добавката той беше безпогрешен. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивката.

Второто полувреме започна с атаки и към двете врати. Мачът вървеше равностойно до 60-ата минута, когато Парк Джи Сун взриви публиката, отбелязвайки невероятен гол с глава за "Манчестър Юнайтед". След гола футболистите на сър Алекс Фъргюсън се успокоиха и се наложиха на терена.

Отборът на „Ливърпул” не съумя да завърши с гол нито една опасна атака и при резултат 2:1 в полза на „Юнайтед” мачът завърши.

Българският нападател на „Манчестър Юнайтед” Димитър Бербатов не взе участие в дербито.

След тази победа „Манчестър” се завърна на върха в класирането с 69 точки. На второ място е отборът на „Арсенал” с 67 точки, а на трето е отборът на „Челси” – 64 точки, но с два мача по-малко.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ