„Манчестър Юнайтед” спечели рекордна, 19-а титла

„Манчестър Юнайтед” спечели рекордна, 19-а титла

„Манчестър Юнайтед” спечели рекордна, 19-а титла

Футболният отбор „Манчестър Юнайтед” стана шампион на Англия за рекордния 19-и пореден път. Това се случи след днешната му среща с тима на „Блекбърн”, която приключи с резултат 1:1.

В 37.кръг на шампионата на Англия на „червените дяволи” им трябваше само точка, за да си осигурят титлата. В 4.минута на мача си днес в „Иууд Парк” те имаха възможност да отбележат, която изпуснаха. В 20.минута от мача резултатът беше открит след гол на Брет Емертън, който се възползва от грешка на вратаря на гостите Томас Кушчак. 15 минути по-късно Хавиер Ернандес стреля към вратата на противниците, но не успя да се разпише. Резултатът беше изравнен в 73.минута на второто полувреме, след силен наказателен удар на Уейн Рууни.

Българският нападател Димитър Берабатов влезе в играта през 81.минута, заменяйки Луиш Нани. Така мачът продължи до крайния сигнал, който ознаменува 19 по ред шампионска титла на английската Висша лига за отбора на сър Алекс Фъргюсън. „Манчестър Юнайтед” задмина рекорда на съперника си „Ливърпул” и спечели 77 точка в първенството. Това го направи недостижим в класирането.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ