„Челси” със загуба от 70.9 млн. паунда

„Челси” със загуба от 70.9 млн. паунда

„Челси” със загуба от 70.9 млн. паунда

Английският футболен клуб „Челси” отчете загуба от 70,9 млн. паунда в първото полугодие на 2010 г., предаде BBC. Отборът излезе на загуба, въпреки че спечели Английската висша лига и Купата на футболната асоциация.

От западния лондонски клуб заявиха, че оборотът им за периода е с 1,2% по-висок, възлизайки на 205,8 млн. паунда, и че причината за отчетената загуба е спадът в цената на играчите.

Загубите на отбора са по-големи, отколкото тези през миналия сезон, които възлизат на 44,4 млн. паунда, но и значително по-малки от загубите от 140 млн., отчетени през 2004 – 2005 г.

От 2012- 2013 г. на английските клубове ще бъде забранено да участват в европейските състезания, ако влязат в дългове, свързани с футболния бизнес. Изпълнителният директор на „Челси” Рон Гърли заяви, че клубът има сигурна позиция и е готов да посрещне новите правила по инициатива на УЕФА.

Мерките да се позволява на отборите да харчат само това, което печелят, целят да възпрат футболните клубове като „Челси” и „Манчестър сити” да разчитат основно на парите на техните богати собственици, за да изплащат заплати и да инвестират в нови таланти.

Руският милиардер Роман Абрамвич системно спонсорира „Челси” откакто купи клуба през 2003 г. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ