Супер успешна кампания в YouTube скри кой рекламира

„Това е нов спорт, който не съществуваше досега!”, обяснява млад мъж, преди да опита да … тича по повърхността на езеро.

Документален филм с трима ентусиасти във водоустойчиви костюми, които опитват да тичат максимално дълго по повърхността на езеро, стана сензация в YouTube, пише BrandRepublic.

Дългото 3:13 минути видео, показва как се практикува най-новият измислен екстремен спорт - бягане по вода (Liquid Mountaineering).

Филмчето вече е гледано от над 4.4 млн. души. Огромен брой потребители масово го дискутираха във видеопортала и в хиляди блогове. За кратко време то влезе в топ 100 на най-гледаните световни спортни клипове в YouTube за всички времена. За него се говори и в телевизионни предавания в Япония, Бразилия, Австралия и Южна Корея.

Всичко това се случи и накрая се разбра, че видеото е спонсорирано от английския производител на спортно облекло Hi-Tec и е публикувано в YouTube с рекламна цел.

Наскоро от Hi-Tec признаха, че скритата цел на филма е била чрез тичането по водата на героите, да се покажат качествата на водоустойчивите обувки с тяхната марка.

Саймън Бонъм, маркетинг директор на Hi-Tec заяви, че идеята е била традиционната форма на маркетинг да се преобърне с главата надолу и да се акцентира върху забавната страна и спортния дух на бранда.

Филмът е дело на базираната в Амстердам рекламна агенция CCCP. Можете да го видите по-долу:

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ