нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Да обърнем внимание на себе си извън работата

"Преди около месец се запознах с една млада жена от Чикаго, която е посветила живота си на това да помага на другите - понякога за сметка на собственото си щастие. Най-накрая тя е осъзнала, че е неин ред да поиска подкрепа и да намери по-голямо щастие в живота. Но предизвикателството е далеч по-голямо, отколкото е очаквала. Миналата седмица тя научи, че има рак на гърдата. Това е последното нещо, което някой би допуснал, че може да й се случи - тя спортува, прави си собствено органично фъстъчено масло, хляб, и сокове. "Аз не съм живяла живота си достатъчно пълноценно, не съм готова да умра.", казва тя сега."

Тази история разказа Марла Табака за сайта на американското списание Inc.com. Ето как продължава:

"Веднага след като научих тази новина, говорих с друг 58-годишен клиент, който е решил да отложи с няколко дни празника за 91 рожден ден на майка си. "Нямам време от работа, ще го направя друг път." , сподели той. Друг път?

Тези преживявания ме накараха да помисля за предприемачите, с които съм работила през годините. Колко пъти съм чувала някой да казва, че той или тя не е бил на почивка в продължение на години? Или, че децата са разочаровани, че не може да ги заведат в зоологическата градина? Много, много пъти, уверявам ви! А вината и съжалението само увеличават бремето, което прави живота много по-труден

И вие, както и много други хора по света, вероятно се чудите как може да работите по-малко, за да живеете повече, докато нуждите изискват още и още работа. Надявам се, че едно или повече от тези предложения ще ви помогнат да разберете:

  • Създайте ново определение за житейски баланс. 

Има ли такова нещо като баланс в живота на един работещ човек, например предприемач? Вярвам, че има, но може да бъде различно от това, което си представяте. Понякога балансирането на личния и професионалния живот е почти невъзможно. Направете така, че работата ви или бизнес моделът, в който се намирате, да не разчитат единствено на вас. Може да звучи неконкурентно, но ще бъде полезно когато един един се обърнете назад. Тогава ще си дадете сметка, че освен че сте работили, сте успели да отделите време и за личен живот. 

  • Преосмислете стойността на парите. 

Хората в бизнеса често допускат грешката да си мислят, че идеалният начин на живот се основава единствено на парите. Разбира се, парите осигуряват скъпи вещи, луксозни ваканции, както и колата на мечтите. Но те не позволяват да се приберем навреме, за вечеря със семейството, или да прекараме една вечер с приятели. Преосмислянето на стойността на парите е от решаващо значение за емоционалното и физическото здраве. А и работата може да бъде много по-успешна, ако сме в добра емоционална кондиция и сме здрави. 

  • Помислете за усещането за контрол. 

Чувствате ли, че ако се откъснете от работата ще изгубите контрол? Да кажем, че решите да съкратите работното време или да вземете няколко почивни дни. Запитайте се какъв може да се окаже най-лошият възможен сценарий. Потърсете истинската причина да не искате да бъде далеч от своята работа. Мислите ли, че може да загубите контрол върху процесите, ако излезете в отпуск? Нещата могат да вървят гладко дори и когато ви няма. Това не е чак толкова лошо.

  • Нищо не работи? Придайте на личния си живот малко бизнес звучене!

Направете списък на хората най-близо до сърцето ви. След това помислете колко време възнамерявате да им отделяте от седмичния си график, за да им се насладите.

още от Техники за успех