Как да изглеждаме по-умни, отколкото сме?

Как да изглеждаме по-умни, отколкото сме?

Как да изглеждаме по-умни, отколкото сме?

Не е нужно да сте интелигентни, за да изглеждате като такива. Според социалните науки, единственото, което трябва да направите, е да изпращате на околните правилните сигнали. Ето и няколко пример.

1. Не дръжте чашата с бира.

Хората имаме склонност да вършим глупости, когато пийнем повечко. Според съвместно проучване на University of Michigan и University of Pennsylvania, дори държането на чашата с бира ни кара да изглеждаме по-глупави.

2. Вървете със същата скорост като всички останали

Според проучване на Boston University, ръководено от професор Кари Моруидж, „хората използват скоростта си на движение, за да загатнат присъствието на акъл”. Затова, ако вървите по-бързо или по-бавно от околните, те ви смятат за глупави.

3. Сложете очила с дебели стъкла

Според проучвания, носенето на очила ви прави по-малко атрактивни, но пък изглеждате по-умни. Освен това, видът на очилата също е от значение. Дебелите квадратни рамки говорят за по-високо ниво на интелект.

4. Използвайте графики

Според проучване на Cornell University от 2014 година, хората са по-склонни да вярват на твърдения, които „изглеждат и миришат като” научни – например такива, съпроводени от графика

5. Говорете изразително

„Изразителното говорене - с модулация на гласа и възможно най-малко забележими паузи – ви кара да изглеждате по-надеждни и засилва впечатлението, че сте умни,” пише Ленърд Млодинов, автор на книгата Subliminal: How Your Unconscious Mind Rules Your Behaviour.

6. Гледайте хората в очите

Според проучване на Loyola Marymount University, водено от професор Нора Мърфи, когато гледате събеседника си право в очите, той ще ви възприеме като значително по-умни, отколкото сте.

7. Обличайте се елегантно

Според множество проучвания, дрехите, които носим, въздействат на възприятието на околните за нашите способности. Освен това, изследване Northwestern University сочи, че „облеклото ни влияе не само на другите, но и на самите нас”.

Източник: BusinessInsider.com

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ