нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Може би сте интроверт, но не се досещате за това

Повечето хора смятат, че интроверт е синоним на "срамежлив". Напоследък обаче все по-често ни ограмотяват по този въпрос и вече знаем, че интровертите например са и онези, затворени в себе особняци, които се зареждат с енергия от самотуването, а не защото са стеснителни. Заблудата за срамежливостта е причината мнозина да не предполагат, че дори самите те са интроверти.

Журналистката Меги Хит открива и изброява 15 признака на скритите интроверти:

1. Тълпите ги стресират

Тълпата, множеството хора не е предпочитано място от интроверта. Концерти, митинги, конференции, спортни арени - ето къде се чувстват крайно некомфортно те.

2. Не са във възторг от нови запознанства

Това не означава, че трудно завързват приятелства, просто чувстват, че общуването с нови хора им коства много енергия, истински ги изтощава.

3. Силни в публичните изяви, но не и в бърборенето след тях

Това, че сте интроверт, изобщо не означава, че не можете да се държите уверено пред публика. Просто ви е много по-лесно да говорите пред аудитория, отколкото да спазвате куртоазния етикет след официалната ви изява.

4. Дружат с екстраверти

Противоположностите се привличат, нали?! Интровертите търсят компанията на екстровертите, за да поддържат чувството си за баланс - понякога им е нужно да бъдат "извадени" от дупката си.

5. Не обичат разговорите

Да поддържат разговор изобщо не е в Топ 10 на любимите им занимания. Което не означава, че не могат да бъдат прекрасни събеседници.

6. Те са верни приятели

Интровертите, по правило са много лоялни и честни хора. Дължи се на това, че енергията им зависи от вътрешни фактори, а не от други хора, поради което за тях е по-лесно да бъдат открити в отношенията си.

7. Харесва им понякога нищо да не правят

Екстровертите непрекъснато са в движение - от една цел към друго, от едно място, към следваща локация и т.н. За интровертите важни са спокойните вечери насаме със себе си. Ако за вас нищоправенето е най-добрият начин да се отпуснете и да възстановите силите си, най-вероятно сте интроверт.

още от Техники за успех