Изтрийте по-голяма част от информацията в CV-то си. Ето защо

Изтрийте по-голяма част от информацията в CV-то си. Ето защо

Изтрийте по-голяма част от информацията в CV-то си. Ето защо

Никой не може да изложи цялата си кариера в една страница. Той просто избира най-важното.

Орязването на CV-то до една страница помага на кандидатите да изглеждат не по-слаби, а по-силни. Работодателите не се впечатляват от факта, че разполагате с достатъчно съдържание да напълните 3 страници – това всеки го може. Фокусът върху най-стойностната информация създава по-добро впечатление, тъй като наемащите мениджъри не могат да прочетат всичко.

Да речем, че Боб вземе вашето резюме от 3 страници, а Мери – друг вариант, който е дълъг само 1. И двамата прекарват около 20 секунди в „сканиране” – толкова е необходимо за бърз преглед на CV от 1 страница. Кой от двамата е останал с по-добро впечатление за вас?

Мери. Средното количество съдържание, което Мери е прочела, е по-качествено от средното количество, прочетено от Боб. Около 2/3 от информацията, която Боб е научил, дори не си струва поместването в 1 страница.

Така че не всичко опира до това, да изложите най-значимите си постижения. Трябва да разбирате и каква е целта на всяко едно изречение.

Научете се да триете. Една причина, поради която много кандидати се затрудняват с писането на кратки CV-та, е болката от премахването на информация. Все пак са работили усърдно, за да спечелят онази награда в първата година от гимназиалното си обучение и тогава тя е била особено впечатляваща... А сега – Пуф! – все едно никога не я е имало. Поне такова е усещането, когато се налага да я изтрият от CV-то си.

Да, всички сме били там, но – преглътнете го. Трябва да се отървете от старите успехи, за да има място за новите.  

Източник: Inc.com, по материали от платформата за въпроси и отговори Quora

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ