4 въпроса, задавани от най-харесваните колеги

4 въпроса, задавани от най-харесваните колеги

4 въпроса, задавани от най-харесваните колеги

Каквото и да работят, на каквато и позиция да са, най-обичаните колеги обикновено задават няколко простички въпроса, които ги различават от всички останали. Това посочва в материал Business Insider. Според авторите всички можем да станем по-симпатични на работа, като си спомним кои са тези въпроси и какви опити за общуване и емоции показват. Въпросите са следните:

"Как мога да помогна?"Нормално е всеки да го превземат собствените му задачи на работа - в крайна сметка, затова сме на работното място. Но ако винаги, винаги изглеждаме твърде заети, за да общуваме с колегите си, това не е добре. Лесен начин да променим това е като реагираме, когато чуем за проблем наоколо, колкото и да сме заети, и попитаме как можем лично да бъдем полезни. Този простичък въпрос показва, че сте екипен играч и сте готови да промените забързания си график заради колега. 

"Ще ми разкажеш ли повече?". Да, може да сте твърде заети, за да окажете помощ, но може би имате известно време да отделите, за да изслушате другия на работното място. Понякога това е достатъчно, за да направите следобеда на някой по-добър. 

"Ти какво мислиш за това?". В какъвто проект и да сме ангажирани, винаги още едно мнение е ползено. Като попитате някой за неговото, ще го накарате да се почувства добре, оценен, интегриран в колектива  - все неща, които липсват на мнозина заради грешки във управлението на работното място. И ще станете по-симпатични. 

"Искаш ли да си купим по едно кафе?". Да прекараш малко време с колега е много по-ценен ритуал, отколкото мнозина си мислят. Излизането - за кафе или по друг повод, извън офиса, е начин да затвърдите връзката си с този човек или хора. Това помага в много отношения. Опитвайте с този въпрос. Дори да ви откажат, ще се запомни опитът да направите контакт с човека, а това е нещо хубаво. То ще работи за вас. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ