Мобилно приложение ни прави да изглеждаме по-слаби на снимките

Мобилно приложение ни прави да изглеждаме по-слаби на снимките

Мобилно приложение ни прави да изглеждаме по-слаби на снимките

В онлайн магазина на Apple започна да се предлага приложение, което позволява на потребителите да обработят автопортретните си снимки, така че да свалят от теглото си до 7 килограма, пише The Telegraph. Програмата, която се нарича SkinneePix обещава да направи селфитата ни по-хубави и да ни помогне да се почувстваме добре. 

Създателят на апликацията Робин Филипс и партньорката му Сюзън Грийн, която ръководи компанията Pretty Smart Women (в превод “Красиви умни жени”), са достигнали до идеята за разработването на приложението, след като чули как приятелите им обсъждат, че не изглеждат добре на селфитата си. Двамата са възложили програмирането на специалисти от Dezapp. Приложението е достъпно за устройства с iOS, а версията за Android ще стартира по-късно през април, предаде "Фокус". 

“Отстранявамеот 4 до 7 килограма, които камерата добавя, заради лошо осветление, сенки, некачествени лещи и др. Хората ни казаха какво искат - те искат снимките им да ги представят така, както изглеждат в действителност, и това е, което се опитваме да им дадем”, казва Филипс. 

Грийн от своя страна посочва, че използва приложението, за да се мотивира да намали теглото си. Тя твърди, че SkinneePix й помага да се концентрира върху загубата на килограми на по-малки стъпки, без напълнява отново. 

Според в. "Гардиан" селфитата са популярни, защото се правят бързо и лесно и са забавни, а целта не е да са перфектни. Изданието коментира, че вече има достатъчно натиск върху жените и особено върху младите момичета да изглеждат идеално. Те са заобиколени от обработени с редактиращи програми изображения на модели и знаменитости, които създават нереални очаквания за това как трябва да изглеждаме на снимките и в реалността. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ