Скенер колкото длан превежда от 130 езика (видео)

Скенер колкото длан превежда от 130 езика (видео)

Скенер колкото длан превежда от 130 езика (видео)

Изключително иновативно устройство разработи швейцарската компания Dacuda. Тя създаде прототип на скенер, побиращ се в човешка длан, който превежда текстове и сканира различни типове изображения. 

Миниатюрният скенер е с височина 5 см, дължина – 10 и широчина – 2,5 см. Той се нарича PocketScan и се свръзва с други устройства чрез Bluetooth. Използва връзката, за да показва в реално време на екран какво сканира. Когато сканираното изображение е таблица, то се появява във вид на файл от Exel, а ако е текст, се запаметява като документ в Word.

Освен че записва текст и образи, които могат да се съхранят на устройство или в Evernote, скенерът функционира и като преводач. Трябва само да го плъзнем върху текста на чужд език, който не разбираме, и този текст се появява на екрана в превод, пише CNET. PocketScan разпознава 130 различни езика.

Резолюцията не заснеманите от него изображения е повече от 400 dpi, а за условия на слабо осветление скенерът има собствена лампа. Батерията, според създателите му, издържа над 400 сканирания.

Компанията разработчик Dacuda стартира кампания за групово финансиране на проекта в интернет платформата Kickstarter, с цел да събере средства за производството му. Първоначалната цел на кампанията е била 50 хил. долара, но скенерът само за един ден е събрал над 88 хил. долара.

Повече подробности и видео на продукта, може да разберете от ТУК.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ