Банско - най-евтиният ски курорт в Европа

Банско - най-евтиният ски курорт в Европа

Банско - най-евтиният ски курорт в Европа

Една седмица ски със семейството в България излиза най-евтино на британците, а австрийският курорт Сент Антон е най-скъп за скилюбителите на Острова, съобщава в. "Дейли мейл".

Банско оглави изследване на 42 европейски ски центъра, като са взети предвид средните цени на хотелите, ски пропуските, наемането на ски, уроците по ски, вечерите и питиетата през седемте дни ваканция на 4-членно семейство. В Банско целият пакет струва 1631 паунда, докато подобен отдих в Сент Антон излиза над три пъти повече – 5026 паунда, показва изследване на „Трипадвайзър”.

Вторият най-евтин ски курорт след Банско за периода от 15 декември до 15 април идната година е испанският Сиера Невада, където цената на пакета излиза 1930 паунда. Следва Сочи в Русия с 2205 паунда. В топ пет на най-евтините зимни курорти попадат още Берхтесгаден в Германия с 2476 паунда и Ордино Аркалис в Андора с 2504 паунда.

Четири от десетте най-скъпи курорти са в Швейцария, като Сейнт Мориц е на второ място с 4811 паунда. Следват Вал д`Изер във Франция с 4606 паунда, Зермат в Швейцария с 4572 паунда и Вал Торанс във Франция с 4565 паунда.

Андора се оказва най-достъпната страна с четири от дестинациите й в топ десет на най-евтините ски курорти, съобщи БГНЕС. Първото място на Сент Антон се дължи главно на високите цени на хотелите, средната цена за една седмица там е 3244 паунда. За същата цена четиричленно семейство може да отседне за близо пет седмица в хотел в Сиера Невада, Испания (725 паунда на седмица).

Банско е на първо място по най-евтина бира, като пенливата течност за двама възрастни струва 19 паунда на ден. На второ място е Ордино Аркалис с 22 паунда. Българският курорт има и най-евтината вечеря – основно ястие на ден за четиричленно семейство излиза 102 паунда спрямо 642 паунда в Сейнт Мориц.

Най-евтините уроци по ски са във Формигал, Испания, където един урок за двама възрастни и две деца струва 40 паунда. Най-скъпите уроци по ски в Европа са в швейцарския курорт Флимс Лаакс Фалера с 322 паунда за деца и възрастни.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ