Борисов призова народа да почива в България, а бранша - да се постарае

Борисов призова народа да почива в България, а бранша - да се постарае

Борисов призова народа да почива в България, а бранша - да се постарае

Премиерът Бойко Борисов призова народа и политиците да почиват в България. „Използвам трибуната на парламента да се обърна към всички български граждани да си останат тук и да прекарат отпуските си в България, призовавам и депутатите и министрите също почивките си да изкарат в България”, заяви Борисов по време на блиц-контрол в Народното събрание в отговор на въпрос за прогнозираната криза в туристическия сектор заради отлива на руски туристи.

 „Призовавам туристическия бранш да отговори на нашия апел с обслужване, цени и качество, което да накара българите да не пътуват с 500 километра повече, а да останат тук“, каза Борисов, цитиран от „Фокус”.

По думите на премиера Борисов, всеки ден чуваме как десетки хиляди български граждани напускат по празниците през пунктовете за Гърция И Турция. „Няма ли туристическият бранш интерес да направи цените, обслужването, качество на храните и алкохола, всичко, което касае туристическия бранш - чадъри фотьойли или каквото и да е било такива, че да върне тези по 50-60 хиляди автомобила, които отчитаме на КГПП по празниците, да не говорим за летния сезон?!“, коментира премиерът.

„Само в нашите съседи ако направите една анкета с ползвателите на туристически услуги България, Гърция и Турция ще ви кажат, там е по-добро обслужването, по-качествено и това не е ли първият приоритет на туристическия бранш?!“, попита той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ