Бум на туристи от Беларус по Черноморието

Бум на туристи от Беларус по Черноморието

Бум на туристи от Беларус по Черноморието

Истински бум регистрират през тази година организаторите на чартърни полети от Беларус до морските курорти в България, информира "24 часа". През настоящото лято за първи път ще има полети до нашата страна не само от Минск, но и от областни градове в Беларус. Десетдневна почивка в страната ни с чартърен полет от Брест до Бургас излиза 344 евро, показа справка на „Монитор”.

От туристическите фирми в Минск коментират, че макар чартърите да не са най-икономичният вариант за транспорт до топлите морски курорти, като се има предвид обстановката в Украйна и възможността за полет от областния град, мнозина беларуси са готови да поемат допълнителните разходи.

Освен това през този месец бе пуснат чартърен влак от Беларус до нашата страна, който пътува веднъж седмично и обслужва предимно туристи.

Запазват популярността си и по-евтините автобусни турове до България, макар че пътят дотам отнема почти две денонощия. Дестинацията е търсена от беларусите и защото там може да се намери настаняване и за 8 долара на ден.

Наблюдава се и промяна в предпочитанията на туристите от Беларус. Докато преди основната дестинация за тях е била Крим и крайбрежието в района, сега търсенето за там значително е намаляло. Преминаването през територията на Украйна и допълнителният граничен контрол при влизането на полуострова са част от причините за намалелия интерес към анексирания полуостров.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ