България и Румъния ще създадат общ туристически информационен център

България и Румъния ще създадат общ туристически информационен център

България и Румъния ще създадат общ туристически информационен център

България и Румъния ще създадат общ информационен център за представяне и популяризиране на съвместните си туристически продукти. Това стана ясно след срещитe на министъра на туризма Николина Ангелкова с румънския вицепремиер Ливиу Драгня и министъра на европейските фондове на Румъния Еужен Теодорович в Букурещ.

Двете страни са се разбрали през втората половина на декември в Русе да се проведе съвместна работна среща, на която да бъде поканен и браншът, за да бъдат обсъдени конкретните детайли за създаването на информационния център, както и възможностите за промотирането на общите туристически продукти, включително по проекти от Дунавската стратегия на ЕС. Чрез тях ще могат да се привлекат повече посетители от далечни пазари към Балканите – например от Китай, Япония, Индия и др., коментира министър Ангелкова. Преди срещата в Русе представителите на българската туристическа индустрия ще бъдат информирани за идеята от екипа на министър Ангелкова и ще дадат предложенията си за съвместните продукти.

Министър Ангелкова откри в Букурещ бизнес форума „Храни и напитки от слънчева България“, в който участваха над 25 наши компании – производители и дистрибутори от хранително-вкусовата промишленост. Тя изтъкна, че насърчаването на двустранните бизнес отношения в тази сфера са пряко свързани с туризма.

България притежава чудесни възможности за развитие на гурме и винения туризъм, посочи още българският министър и  благодари на румънските туристи, че посещават България.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ