Дават на концесия плажовете „Корал” и „Делфин" при определени условия

Дават на концесия плажовете „Корал” и „Делфин при определени условия

Дават на концесия плажовете „Корал” и „Делфин" при определени условия

Правителството одобри откриването на процедура за концесиониране на плажовете Корал и Делфин. Изискванията към концесиониерите обаче са специални, заради намерението на държавата да превърне плажовете в екоплажове. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от „Дарик”.

Едно от основните условия пред бъдещите концесионери е преместваемите обекти, които ще бъдат разположени на двата плажа да не заемат повече от 1% от плажната площ, а чадърите и шезлонгите да бъдат направени от природни материали, най-често дърво.

Друго интересно и различно изискване касае атракционите на плажа и водните атракциони - те трябва да отговарят на изискването да са екологични, например да са безмоторни, за да не се допуска замърсяване на плажа.

„Цената е по-ниска, тъй като концесионерът ще може да разполага много по-малко търговски обекти и при много по-малко площи. Разбира се, концесионерът е този, който ще определи и предложи цената", каза Павлова.

„Минималната цена за „Делфин" започва от 4 300 лева, а за „Корал", тъй като и плажът е по-голям - 58 000 лева. Оттам нататък потенциалните концесионери са тези, които трябва да предложат своето концесионно възнаграждение”, обясни министърът.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ