Един от най-големите руски туроператори преустановява дейността си

Един от най-големите руски туроператори преустановява дейността си

Един от най-големите руски туроператори преустановява дейността си

Един от най старите и големи туроператори в Русия – „Нева” обяви, че преустановява дейността си. В съобщение на сайта на компанията пише, че туроператорът не е в състояние да изпълни ангажиментите си към своите клиенти, предаде РИА „Новости”.

Представител на компанията съобщи, че около 6000 руски туристи, използващи услугите на туроператора, в момента са зад граница. Компанията  увери, че ангажиментите на „Нева” спрямо нейните клиенти ще бъдат изпълнени, тъй като тя е застрахована.

Новината е малко изненадваща, тъй като през 2013 г. общата сума на средствата, които „Нева” е получила от туристическите си пакети възлиза на 368 400 000 рубли (78 834 013 евро), по данни на Федералната агенция по туризъм.

В „Нева” работят над 500 души. Компанията е основана през 1990 г. и има над 150 представителства.Основната й дейност е международен туризъм. Към днешна дата „Нева” предлага почивки в над 50 държави. Наред с традиционните морски курорти, компанията организира обиколки из Европа, с цел разглеждане на забележителности, екскурзии с лечение, морски и речни круизи, ски турове.

През годините „Нева” е организирала едни от най-големите събития, местни и международни, в Санкт Петербург.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ