Засилваме туристическото сътрудничество с Турция

Засилваме туристическото сътрудничество с Турция

Засилваме туристическото сътрудничество с Турция

Дни на България в Истанбул и Дни на Истанбул в София ще бъдат организирани до края на годината, по инициатива на министерствата на туризма на двете страни. Целта е засилване на туристическия обмен.

България е готова да стартира такава инициатива още през месец септември тази година, по време на която ще се фокусира върху красотите на България,на нейните курорти, балнео и спа центрове. Това заяви пред БНР министърът на туризма Николина Ангелкова, която представи България на 19-тото международно изложение за пътувания и туризъм за региона на източното Средиземноморие ЕМИТТ-2015 в Истанбул и проведе разговори с турски отговорни представители.

„Това, което видях тук ме кара да работя още повече да обмисляме все повече нови варианти, с които ние да фокусираме рекламата и да продължим да убеждаваме нашите турски приятели да посетят нашата страна. От срещите и разговорите, които имах тук останах с много добро впечатление и те ни показаха, че България е една партньорска и приятелска страна и те с радост биха ни съдействали във всяко едно отношение както по отношение на обмяна на опит,така и при разработването на съвместни продукти,за далечни дестинации като Китай и Япония”, посочи министър Аннгелкова.

Министър Николина Ангелкова допълни,че е договорено през месец март т.г.представители на най-големите турски туроператорски фирми да посетят България, за да се запознаят с възможностите на българския туризъм и да предлагат на пазарите,с които работят в света.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ