Летим директно до Ню Йорк и Чикаго

Летим директно до Ню Йорк и Чикаго

Летим директно до Ню Йорк и Чикаго

От началото на май тази година започват директни полети от София до Ню Йорк и Чикаго. Това съобщи за в. „Труд“ изпълнителният директор на Летище София Христо Щерионов. Двете линии ще се обслужват от българската авиокомпания BHAir, която получи всички разрешения от американските власти и летища още миналата година и още тогава се снабди с големия самолет Еърбъс A 330-200, който е в състояние да прелети над океана без междинно кацане.

Полетите все още не са заложени в резервационните системи, а от авиокомпанията засега отказват допълнителна информация. Миналата година обаче изпълнителният й директор Янко Иванов каза, че полетите ще бъдат 4 пъти седмично.

В региона единствената друга авиокомпания, която има директни полети до САЩ, е „Търкиш Еърлайнс“. Фалиралата авиокомпания „Балкан“ също летеше директно до Ню Йорк два пъти седмично, но през 1999 г. се принуди да се раздели по финансови причини с три от своите самолети „Ербъс“ и прекрати дългите полети.

Цените, по които ще вози BHAir до САЩ, засега са тайна, но единственото сравнение, което може да се направи е с полет от Истанбул. Ако билет отиване и връщане Истанбул-Ню Йорк през май бъде закупен сега, според резервационните системи той ще струва 584 евро. Пътуването трае 11 часа, като самолетът каца на летище „Кенеди“ в Ню Йорк. В момента „България ер“ предлага полети до Ню Йорк съвместно с „Делта“, но с прекачване в Париж. Цената за същия период е 514 евро в двете посоки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ