Лечебният туризъм е все по-модерен и желан

Лечебният туризъм е все по-модерен и желан

Лечебният туризъм е все по-модерен и желан

Всеки един от нас очаква с нетърпение летния отпуск с желанието да се освободи от напрежението, натрупано през годината. Когато планираме ваканцията обаче е добре да знаем от какво точно имаме нужда, за да се насладим на една наистина пълноценна почивка.

Ако желанието е Море, а нуждата - Релакс, логичният избор е „Виа Понтика Поморие“. След представянето на анти-стрес програми и възстановителни процедури с поморийска кал и луга от новооткрития целогодишен медицински център „Феста Медика“ към морския комплекс, идва и новото предложение за тези, които ще оценят съчетанието на морския климат със сеанси по акупунктура.

Акупунктурата има доказан ефект при алергични състояния, сенни хреми и бронхиална астма. Средната продължителност на един курс на лечение е от 7 до 10 дни. Желателно е през този период да се правят сеанси всеки ден, като продължителността на всеки от тях е 30 минути. Майсторът по традиционна китайска медицина и лицензиран акупунктурист д-р Войников се грижи за гостите на комплекса, които се нуждаят от укрепване на имунната система и активиране на естествените защитни сили организма за справяне с конкретни неразположения и заболявания.

Ако акупунктурата не е вашата терапия, може да насочите избора си към професионалното съчетаване на уникалните за Поморие курортни ресурси - лечебна кал и луга, море и слънчеви бани. Комбинацията на тези процедури дава отлични резултати при рехабилитацията на редица заболявания.

Лечебната лиманна кал е ценен природен продукт, образуван на дъното на Поморийското езеро в резултат на сложни физикохимични и биохимични процеси между микроорганизми от фито- и зоопланктона. Тя е богата на магнезий, калций, калий, железни съединения, биоактивни вещества, хормони и др. Калолечението има доказано противовъзпалително и обезболяващо действие и активно стимулира имунната система.

Лугата е краен продукт от солодобива в Поморийските солници и е с многократно по–голяма концентрация на всички елементи на морската и езерната вода, което я прави изключително полезен продукт за регенериране и възстановяване при кожни проблеми.

Амбицията на комплекс „Виа Понтика“ е да популяризира и утвърди лечебния туризъм у нас, като от тази година вратите на хотела и прилежащия му медицински център ще са отворени и през зимния сезон. Ако ви допада идеята да оползотворите своя отпуск, като комбинирате грижата за здравето със семейната почивка, то информирайте се отрано за възможните записвания и терапевтични пакети, като за целта посетете сайта на комплекса festaviapontica.com или директно позвънете на 0 700 1 44 22.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ