Лос Анджелис вдига минималното заплащане в големите хотели

Лос Анджелис вдига минималното заплащане в големите хотели

Лос Анджелис вдига минималното заплащане в големите хотели

Управата на Лос Анджелис гласува въвеждането на минимален праг за заплащане на работата в големите хотели в града от 15,37 долара за час. Мярката се отнася до хотелските комплекси с над 300 стаи и ще бъде въведена от 1 юли 2015 г., посочва Би Би Си. Тя ще влезе в сила за хотелите със 150 стаи през следващата година.

Въведеното заплащане е едно от най-високите на пазара на труда в САЩ. То срещна недоволство от страна на хотелиерската индустрия, която твърди, че така ще се наложат съкращения. Кметът Ерик Гарсети отговори, че въпреки това ще одобри проекта и ще го направи закон.

В регламента е заложено, че минимумът може да отпадне за хотели, които са изпаднали в несъстоятелност или са временно затворени. Целта на мярката е да подобри финансовото състояние на гражданите на Лос Анджелис. „Време е да се откъснем от дъното в Лос Анджелис, време е да въведем икономическо правосъдие в града, да го издигнем“, коментира градският съветник Майк Бонин.

Вотът се случва, след като градската управа на Сиатъл също одобри да се въведе минимално заплащане на труда в града - от 15 долара за час до няколко години. Сан Франциско ще гласува такава мярка през ноември.

Кметът на Ел Ей Гарети преди време пое ангажимент да увеличи средното заплащане на труда в града до 13,25 долара за час към 2017 г.

За сравнение, в щата Калифорния, където се намира Лос Анджелис, минималното заплащане в момента е 9 долара на час и ще се повиши до 10 долара от 1 януари 2016 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ