Най-красивият ресторант в света

Най-красивият ресторант в света

Най-красивият ресторант в света

На света вече има толкова възможности да изживееш екзотичните наслади на всички възможни кулинарни традиции, че човек може да се запита дали не сме се преситили и дали идеите на ресторантьорите за нови преживявания не започват вече да се изчерпват. Това, слава богу, е далеч от истината.

Едно от доказателствата за това е невероятният подводен ресторант „Итаа” на Малдивите. В това единствено по рода си кътче човек може да вкуси уникални блюда, докато около него кипи животът на океана. Да, точно така, навсякъде около вас – отгоре, отдолу, от всички страни. Защото „Итаа” е разположен под водата.

Стъкленият покрив на заведението позволява на гостите да се потопят – буквално – в синята атмосфера на морското вълшебство. Наред с това уникално преживяване, те могат да се насладят на фина европейска кухня, като блюдата се приготвят от едни от най-добрите готвачи в света. Експертите твърдят, че преживяването е толкова силно, че въпреки високите цени не можеш да не се върнеш отново и отново.

На малдивския език дивехи „Итаа” означава седеф. Първият подводен ресторант в света се намира на 5 метра под повърхността на океана и прилича на кристален тунел, предлагащ зашеметяваща 180-градусова панорама към богатия подводен свят на Малдивите. Докато хапват, посетителите се дивят на пъстроцветните корали и могат да наблюдават скатове, акули и десетки други видове морски обитатели в естествената им среда. Мнозина наричат заведението най-красивия ресторант в света.

Единственият недостатък на „Итаа” е, че може да подслони само по 14 души наведнъж. Това обаче позволява на гостите да се отпуснат и да се насладят максимално на синята феерия около себе си. Вижте сами. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ