Прогнозират подем на българския туризъм

Прогнозират подем на българския туризъм

Прогнозират подем на българския туризъм

Българската туристическа индустрия има потенциал за растеж през следващите години. Това се казва в доклад на Business Monitor International, публикуван във Fast Market Research. Докладът обхваща анализ и прогноза за състоянието на сектора в периода 2015-2018 г.

Значително увеличеният брой туристи от чужбина ще стимулира растежа на отрасъла и свързаните с него сектори и ще увеличи стойността на хотелската индустрия, се посочва в доклада в частта за България.

През 2015-2018 г. се очаква 4-5-процентов скок годишно на чуждестранни туристи, което ще бъде обусловено от нарастващата икономическа стабилност в Европа – тя ще осигури значителен брой туристи в страната. Допълнително дипломатически усилия по разрешаването на украинската криза ще доведат до повече украински и руски туристи в България, макар тя да е челен на ЕС (и се иска виза за туристите от тези държави), посочва БГНЕС. Българската страна предлага също зимен и здравен туризъм, насърчавани и от правителството.

Прочуването предвижда и разширяване през следващите 4 години и на задграничните пътувания на българите, най-вече в съседните страни като Румъния, Турция и Гърция.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ