Путин подписа закон за превръщането на Крим в хазартна зона

Путин подписа закон за превръщането на Крим в хазартна зона

Путин подписа закон за превръщането на Крим в хазартна зона

Крим може да се превърне в Монте Карло на Руската федерация. Руският президент Владимир Путин подписа закон за създаването на хазартни зони на полуострова и в Кубанска област. Текстът бе одобрен от Съвета на федерациите на 9. юли и от Държавната дума на 4 юли, съобщава „Лента”.

Така Крим става петата хазартна зона в рамките на федерацията, която забранява хазартните игри извън границите на определените за това територии. Целта на определянето на такива зони е да се държи под контрол комарът.

Границите на хазартната зона ще се определят от властите на полуострова. Разпределянето на терените, на които ще се строят казина в Краснодарския край, пък остава за федералното правителство, което ще взема предвид желанията и препоръките на местните управителни органи.

Така например в Сочи казина ще може да се строят на участъците, предоставени за Зимната олимпиада.

И.д. губернатор на Крим Сергей Аксьонов обяви, че хазартната зона вероятно ще бъде съсредоточена на едно място. Според него ще бъде обособена една зона по подобие на Лас Вегас.

Неговият заместник Рустам Темиргалиев, който отговаря за туризма, е на друго мнение. Той определя проекта като един от приоритетните за региона и смята, че именно санаторно-курортните комплекси могат да се превърнат и в игрални центрове, привличайки по този начин гости не само от Русия.

По-рано хазартни зони бяха създадени и около Владивосток, на Алтай, до Калининград и на азовско-черноморския бряг край Кавказ. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ