Специалните събития привличат все повече нови туристи по Черноморието

Специалните събития  привличат все повече нови туристи по Черноморието

Специалните събития привличат все повече нови туристи по Черноморието

Събитиен и тематичен туризъм – това са новите възможности за удължаване на пиковия сезон по Черноморието, които все повече се разгръщат у нас.

Ако лошото време е достатъчно сериозно основание за летовниците да отложат пътуване, то тези, които предпочитат ваканция с възможности за приходи, тематични занимания, шопинг, културни прояви, професионални квалификации, никога не губят.

Всички гости на Черноморието, които пристигат заради събитиен и тематичен туризъм, са обвързани със специална цел и точни дати, които не могат да бъдат променяни и отлагани. Затова събитийният и тематичният туризъм са една от основните възможности за запълване на хотелската база именно в предверието и края на сезона, когато ваканционните туристи са по-малко.  Новите директни полети до Варна също допринасят за разгръщане на все по-голямото разнообразие в палитрата на събитиийния туризъм.

Независимо дали става въпрос за конференции, голф или покер турнири, периодът май-юни е времето, когато международните прояви привличат посетители в курортите и осигуряват заетост. Още през пролетта в Североизточна България се проведоха няколко международни голф турнира. През месец май голфът беше причина за привличане на посетители от немалко чужди държави по време на Международния турнир Cape Kaliakra, включил всички голф игрища от региона и посрещнал над 200 участника.

Юни традиционно беше белязан от покер събития, привлекли в к.к. Златни пясъци близо 900 посетители от над 20 държави. Интернационал Хотел Казино § Тауър Суитс бе домакин на три поредни международни покер турнира, включени в юнския фестивал на покера. Последният от тях, който завърши на 29 юни  - Mega Poker Series, е един от най-мащабните в Европа след Poker Stars. След Виена и Мадрид, Златни Пясъци беше третата дестинация, подвластна на покер емоциите в продължение на 5 дни. В престижния турнир взеха участие над 300 участника от Австрия, Финландия, Норвегия, Дания, Швеция, Русия, Румъния, Испания, Португалия, Франция и други държави, в т.ч. близо 50 участника от България, в т.ч. и Магдалена Цанева – най-успешната дама БГ покер играч, която се занимава с покер повече от 15 години. На финалната маса сред деветимата финалисти, седнаха петима българи, като трима от тях грабнаха първите три приза и си разделиха сумата от 51 000 евро. Турнирът беше излъчен директно онлайн и проследен от почти 3000 човека, а финалната маса бе предавана и в тв ефир. Интересът към специалните събития като начин да се пътува по света и да се съчетават много повече преживявания и интереси ще продължи да бъде водещ фактор в успешното разширяване сезонността в туризма по целия свят и все повече и в България.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ