Стимулираме туризма с облекчен визов режим

Стимулираме туризма с облекчен визов режим

Стимулираме туризма с облекчен визов режим

Държавата работи усилено за въвеждане на механизми за облекчаване на туристическия визов режим. Това разкри министърът на туризма Николина Ангелкова по време на Първи балкански туристически форум Go2Balkans.

По думите й предстоят разговори с министрите на вътрешните и външните работи. „Целта на тези разговори е да бъде изготвена формула, която да насърчи чужденците все по-често да избират България за своите почивки, а също така и да бъдат спазени всички изисквания за сигурност, а също и на националното и европейско законодателство”, подчерта Ангелова.

Тя посочи, че между 4 и 5% е отчетения ръст на туристите у нас за тази година. Министър Ангелова обясни, че към България се наблюдава изключително голям интерес от съседните държави за ски сезона – най-вече от Турция, Гърция, Румъния и Македония.

Министърът на туризма заяви още, че подкрепя идеята на туристическия бизнес да учреди консорциум Go2Balkans, който да работи активно за създаването на общи туристически продукти със съседните страни и така да привлечем трайно интереса на туроператорите от цял свят. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ