С до 60% по-ниски цени за летния туристически сезон

С до 60% по-ниски цени за летния туристически сезон

С до 60% по-ниски цени за летния туристически сезон

Туристическият бранш е свалил сериозно цените за летния сезон. Отстъпките за ранни записвания, комбинирани с бонусите от 2 до 4 безплатни нощувки според срока на резервацията, водят до намаляване на цените с до 60%, каза председателят на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци Георги Щерев, цитиран от „Стандарт”.

По думите му бизнесът прави всичко по силите си, за да спаси сезона. „Не искаме компенсации, както се говори тези дни, а настояваме парите, предвидени за реклама на туризма през тази година, да се похарчат ефективно”, допълни Щерев.

Според негови колеги мярката, която най-много ще помогне на бизнеса, е субсидирането на самолетни седалки на големите туроператори, които водят гости от Централна Европа и от Германия. Или поне да се насочат целево средства за маркетинг на тези пазари. Бизнесът настоява и за по-бързо издаване на руските визи, като според сектора максималният срок на процедурата, за да сме конкурентоспособни, е два дни. Египет вече обяви безвизов режим, за да привлече руските туристи, а Турция дори позволи да се влиза в страната без задграничен паспорт, като визите се издават при влизане. Докато родното Министерство на туризма обяснява, че работи за облекчаване на визовия режим, но без конкретни резултати засега.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ