Туристически организации не искат Бранимир Ботев за зам.-министър

Туристически организации не искат Бранимир Ботев за зам.-министър

Туристически организации не искат Бранимир Ботев за зам.-министър

Почти всички организации в туризма са подкрепили декларация до съпредседателите на Патриотичния фронт с искане да оттеглят кандидатурата на Бранимир Ботев за зам.-министър на туризма. Това съобщи председателят на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов пред БНР.

Организациите подозират лобистки интереси и свързват Ботев с проекта "Супер Рила".

”Имахме известни съмнения, но приехме назначението на Николина Ангелкова и считаме, че това е едно модерно, интересно лице, една жена, която може да даде много на български туризъм с нейния бекграунд, с езиците, с мирогледа й. Обаче всъщност ние сме изправени пред необходимостта да се борим с едно назначение. В продължение на 15 месеца ние сме били в контакт с Бранимир Ботев и сме видели, че от неговото управление, от неговите решения резултатите са тези, които има днешният български туризъм. Имаме едно подправяне на фактите, излагане на едни абсолютно недостоверни анализи за състоянието на българския туризъм, които се украсяват в стила на преди 10-и ноември – даваха ни се такива оптимистични прогнози, а всъщност българският туризъм се движи стремително надолу”, коментира Попйорданов.

Според него Ботев не показал желание да работи с гражданските сдружения и сдруженията на бизнеса, изразявал неадекватни становища, а поредната стратегия за развитие на българския туризъм била създадена без всякаква работа с гражданските сдружения.

”Тя ни беше сервирана като някакъв подарък от правителството на Орешарски и никой от нас не я беше виждал. Тя беше пълна с доста недоразумения, събрани оттук-оттам неща. Виждаме една нагласа да се манипулират гражданските сдружения и да се правят нещата въпреки тях”, каза Попйорданов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ