"ФеърПлей" донесе на България първия "Оскар" за недвижими имоти

Ето това е "Санта Марина".

Ваканционно селище „Санта Марина” е първият български носител на престижната световна награда FIABCI Prix d’Excellence Golden Winner, известна още като оскарът на недвижимите имоти. Комплексът в Созопол бе отличен със златната статуетка в категорията „Курорти” на официална церемония по награждаването в Люксембург.

Международният конкурс за архитектура и успешни проекти Prix d’Excellence отличава функциониращи проекти от целия свят по множество критерии, сред които са концепция, реализация, принос към околната среда, обществена полза и социална значимост. За голямата награда се състезаваха проекти от 60, разпределени в 13 категории. Подборът на печелившите се извършва на два етапа, а селекцията продължава седем месеца. След като през 2013 г. „Санта Марина” стана „Проект на годината” в конкурса на местния клон на организацията, проектът получи правото да се състезава за голямата награда в своята категория на международно ниво. 

Според FIABCI, наградените проекти най-добре илюстрират философията на организацията, а именно да предоставят „оптимално решение на обществото за нуждите му от недвижими имоти”. Международното жури от експерти в недвижимите имоти избира победителите въз основа на оценката си за цялостен проект и неговата успеваемост, което прави отличието едно от най-високите, коейто един обект може да получи.   Ежегодният конкурс на FIABCI Prix d’Excellance Awards е широко отразяван и от официалния медиен партньор на организацията „The Wall Street Journal”.

„Ваканционно Селище “Санта Марина” е изцяло българска инвестиция и  е един от най-успешните и награждавани инвестиционни проекти в страната в своята категория. Той е уникален както със своята концепция, така и със своята архитектура и цялостна инфраструктура. Създадената хармония между обкръжаващата го природа, близкия Созопол и проекта е постигната чрез изключително постоянство и съобразяване със съществуващата природна среда. Мащабите на селището също са част от неговата история за успех – продадените над 1400 имота в него, сами по себе си са изключително постижение.“ – коментира д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на инвеститора в проекта „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ.

„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е част от групата на „ФеърПлей Интернешънъл“ АД, една от най-успелите компании в сферата на недвижимите имоти в България с над 20 годишна история.

В началото на тази година „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ бе отличено от правителството на България с приза „Инвеститор на Годината” в сектор „Туризъм“, именно за инвестицията си във ваканционно селище „Санта Марина”, Созопол.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ